13 Ağustos 2012 Pazartesi

KAMPUCHEA DEVRİMİ   VE
EMPERYALİST                   DEZE NFORMASYON

  


Kamp uchea'nın kurtuluşundan önce ABD Hava Kuvvetleri onlarca ton bomba atarak, milyonlarca insanın ölümüne yol açmıştır. 
       Demokratik Kampuche a 17 Nisan 1975 - Ocak 1979 tarihleri arasında varlığını sürdürmüş ilk sınıfsız toplum örneğidir. Aralık 1979'dan itibaren Sovyet sosyal emperyalizminin güdümündeki sahte Vietnam Komünist Partisi tarafından 200 bin kişilik tanklı-toplu saldırıya uğrayan Kampuchea halkı ve devrimciler o tarihten itibaren ormanlık alanlara çekilerek Kampuchea'nın kurtuluşu için savaşmaktadırlar. Kampuchea Komünist Partisi / Khmer Rouge halen varlığını sürdürmekte ve haklı mücadelesine devam etmektedir.

      Hiçbir devrim kansız olmadığı gibi Kampuchea devrimi de kansız olmamıştır. Ancak Sovyet yanlısı revizyonistler, CIA, MOSSAD ve Dünya Derin Devleti ve onun güdümündeki yerli derin devlet sürekli olarak bu konuda kara propaganda yapmaktadır. Bu güruha zaman zaman  dinci-sömürgeciler ve Türk faşistleri de katılmaktadır.

      Halbuki, Kampuchea'nın kurtuluşundan önce ABD Hava Kuvvetleri onlarca ton bomba atarak, Kampuchea'da milyonlarca insanın ölümüne yol açmıştır. Tabii onlar bununla da yetinmemiş, Kampuchealı devrimcilere karşı dezenformasyon uygulamışlardır. Adeta onlar devrimcileri Hitler gibi soykırımcı ilan etmişlerdir. Bütün bu faaliyetlerin arkasındaki güç, ABD'nin bir numaralı faşist istihbarat örgütü ve ABD'nin kurdurduğu NATO güdümlü Gladyo vardır. Ve bu örgütler İkinci Dünya Savaşı'nda yenik düşmüş Hitlerci istihbaratçılar tarafından kurulmuştur. Soykırımcı olan ABD'dir ve aynı zamanda soykırımcı Hitler faşistlerini besleyen ve güdümüne alan da ABD'dir.

     Türkiye'de, Kampuchea hakkında yayınlanan üç kitap bulunmaktadır.Birincisi Mehmet Ataberk ile  Nuri Çolakoğlu'nun 1979 yazında bizzat Kampuchea'yı ziyaret ederek ve Pol Pot yoldaş ile yaptıkları röportajı da içeren SAVAŞAN KAMBOÇYA isimli kitaptır. İkinci kitap, Kampuchea eski Prensi Norodom Sihanouk tarafından yayınlanan CIA İle Savaşım adlı kitaptır. Üçüncü kitap ise Kamboçya Deneyi adlı derleme bir kitaptır.

     Kampuchea Devrimi'nin en temel ve ayırdedici özelliği TAMAMLANMIŞ DEVRİM olmasıdır.TAMAMLANMIŞ DEVRİM bütün sınıfları ortadan kaldırmış devrim modelidir. Ne Maoist ne de Len inist devrimler TAMAMLANMIŞ DEVRİM değillerdi. Onlar TAMAMLANMAMIŞ DEVRİM'lerdi. Bu nedenle, içten gelen revizyonist karşı-devrimci hükümet darbeleriyle önce revizyonizme daha sonra da açık kapitalizme geçmişlerdi.
     Kampuchea Devrimi, dünya devrimleri tarihinde ilk kez sınıfsız toplumu (BÜTÜN HALKIN DEVLETİ) ni, kollektivist sosyalist rejimi kurmuş olması nedeniyle önemli bir tarihsel aşamayı oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki, 17 Nisan 1975 yılı tarihi itibarıyla dünya tarihinde ilk kez "SIFIR YILI" (SINIFS IZ TOPLUMUN BAŞLANGIÇ YILI) söz konusu olmuş ve sürmekte olan MARKSİZM-LENİNİZM-MAOİZM ideolojik-politik hattına POL POT DÜŞÜNCESİ de eklenmiştir.
  
     Artık kelimenin tam anlamıyla, komünist olmak MARKSİST-LENİNİST-MAOİST ve POL POT DÜŞÜNCESİ savunucusu olmakla eşanlamlı hale gelmiştir.

     Kampuchea, dünya tarihinde hapishanenin bulunmadığı bir toplumdu.

     Bunun yanı sıra, Kampuchea'da "PARA" kullanılmıyordu. Bir tek istisna şahsiyet haricinde; o da, eski Kampuchea Kralı / Prensi Norodom Sihanouk idi. Norodom Sihanuk, Parti tarafından kendisine bağlanan maaş ile Kampuchea'daki elçi ve büyükelçilerin alışveriş yaptığı mağazadan alış veriş yapıyordu. Oradan aldıkları ise lüks mallar değil, daha ziyade yabancı dilde çıkan gazete ve dergilerdi. Bunun sebebi Sihanouk'un ne Avrupalı krallar gibi ne de Osmanlı padişahları gibi gerici ve halk düşmanı olmamasıydı. Sihanouk, "BüyükYurtsever Şahsiyet" ilan edilmişti.

     Kampuchea'da, kişiye tapmayı ortadan kaldırmak veya bu revizyonist zihniyete kapılmamak için devlet başkanı Khieu Samphan ve de özellikle Pol Pot'un resimleri ve heykelleri hiçbir yerde bulunmuyordu. Ne devlet dairelerinde ne de belli başlı meydanlarda bu resim ve heykellere rastlayamazdınız.

     Ayrıca, Kampuchea'da parti, devrimi gerçekleştirdiği halde parti üyeleri hala illegaldi. Kimin parti üyesi olduğunu belirlemeniz imkansız gibiydi. Ve Kampuchea, her türlü ritüele ve törene son vermişti. Sadece sıfır yılı olarak ilan ettikleri Kampuchea'nın emperyalist-kapitalist ve toprak ağalarından kurtuluş günü olan 17 Nisan 1975 tarihinden itibaren bu kutlamayı yapıyorlardı. Her türlü gerici ibadet, İslami olsun, Hristiyanlık olsun, Musevilik olsun yasaklanmıştı. Çünkü artık söz konusu olan toplum, sınıfsız toplumdu. Sınıfların bulunmadığı bir toplumda, ezen sınıfların ideolojisi olan "dini ideoloji"ye yer verilemezdi. Kampuchea'da çok az sayıda da olsa, Çam müslümanları denilen bir topluluk yaşıyordu. Ancak camiler kapatıldığı için din ile kandırılmış bu insanların artık cami denilen ritüel yerine gitmeleri söz konusu değildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder